52. Terveellinen, maistuva ja monipuolinen ruokalista. Kasvisruoan osuus ruokalistalla minimissään 65 %.

Kylän Kattauksen tavoitteena on lisätä kasvisruokavaihtoehtojen määrää ruokalistoissa.  

Kasvisruokia tullaan lisäämään vuosittain ruokalistalle maltillisesti sitä mukaa, kun asiakkaalle mieluisia vaihtoehtoja tulee teollisuuden valikoimiin ja oma tuotekehitys onnistuu kehittämään maukkaita reseptejä. Erilaisten kasvisruokahankkeiden myötä on huomattu, että vaihtoehdot, vapaus valita itse ja maistella, positiivinen puhe ja aikuisten esimerkki sekä asiakkaiden osallistaminen edesauttavat aikaansaamaan muutoksia erityisesti lasten ja nuorten ruokailussa. Hankkeiden avulla asiakkaiden asenteita voidaan muokata myönteisemmiksi lihaa korvaaville kasviproteiineille. 

Tavoitetilan saavuttamista edistetään seuraavilla toimenpiteillä

Tavoitetilan saavuttamista mitataan seuraavilla mittareilla









Kestävät ateriapalvelut


Tavoiteajankohta
2030

Viimeksi päivitetty
18.01.2023