Kylän Kattauksen tavoitteena on lisätä kasvisruokavaihtoehtojen määrää ruokalistoissa.
Kasvisruokia tullaan lisäämään vuosittain ruokalistalle maltillisesti sitä mukaa, kun asiakkaalle mieluisia vaihtoehtoja tulee teollisuuden valikoimiin ja oma tuotekehitys onnistuu kehittämään maukkaita reseptejä. Erilaisten kasvisruokahankkeiden myötä on huomattu, että vaihtoehdot, vapaus valita itse ja maistella, positiivinen puhe ja aikuisten esimerkki sekä asiakkaiden osallistaminen edesauttavat aikaansaamaan muutoksia erityisesti lasten ja nuorten ruokailussa. Hankkeiden avulla asiakkaiden asenteita voidaan muokata myönteisemmiksi lihaa korvaaville kasviproteiineille.
Lasten Parlamentin Makuraatiin kehitetään kolme pääruoka- ja kolme välipalareseptiä, joista Makuraati valitsee yhden vaihtoehdon kummastakin ruokalistalle.
Tuija Sinisalo
liikelaitosjohtaja
etunimi.sukunimi@jyvaskyla.fi