Lähiruualla tarkoitetaan paikallisruokaa, joka edistää oman alueensa paikallistaloutta, työllisyyttä ja ruokakulttuuria. Ruokaa, joka on tuotettu ja jalostettu oman alueen eli Keski-Suomen maakunnan alueen raaka-aineista (Hallituksen lähiruokaohjelma ja lähiruokasektorin kehittämisen tavoitteet vuoteen 2020). Tässä yhteydessä omalla alueella tarkoitetaan Keski-Suomen maakuntaa. Kylän Kattauksen tavoitteena on monipuolistaa ja kasvattaa lähiruuan osuutta mm. tiivistämällä lähiruokasektorilla toimivien yhteistyötä ja osallistumalla aktiivisesti lähiruuan kehittämistä edistävään tutkimus- ja hanketyöhön, suuntaamalla tuotekehitystä lähiruoka-tuotteisiin ja toteuttamalla pilottikokeiluja yhteistyössä tuottajien kanssa. Seurantatiedot takautuvasti eivät ole mahdollisia. Aikaisemmin tavoitetta ei ole määritelty numeerisesti.