web
Olet offline-tilassa. Tämä on sivun vain luku -versio.
close

Tämä sivusto käyttää keksejä tallentaakseen sivustoon liittyvää tietoa koneellesi. Hyväksytkö tämän?

Jyväskylä
YMPÄRISTÖVAHTI
  • Teemat
  • Tavoitetilat
  • Toimenpiteet
  • Mittarit
  • Tietoja Ympäristövahdista

Mittarin tiedot

  • Etusivu
  • Mittarit
  • Mittarin tiedot

92. Lähiruuan osuus


Lähiruualla tarkoitetaan paikallisruokaa, joka edistää oman alueensa paikallistaloutta, työllisyyttä ja ruokakulttuuria. Ruokaa, joka on tuotettu ja jalostettu oman alueen eli Keski-Suomen maakunnan alueen raaka-aineista (Hallituksen lähiruokaohjelma ja lähiruokasektorin kehittämisen tavoitteet vuoteen 2020). Tässä yhteydessä omalla alueella tarkoitetaan Keski-Suomen maakuntaa.

Kylän Kattauksen tavoitteena on monipuolistaa ja kasvattaa lähiruuan osuutta mm. tiivistämällä lähiruokasektorilla toimivien yhteistyötä ja osallistumalla aktiivisesti lähiruuan kehittämistä edistävään tutkimus- ja hanketyöhön, suuntaamalla tuotekehitystä lähiruoka-tuotteisiin ja toteuttamalla pilottikokeiluja yhteistyössä tuottajien kanssa. 

Seurantatiedot takautuvasti eivät ole mahdollisia. Aikaisemmin tavoitetta ei ole määritelty numeerisesti. 

Liitännäiset tavoitetilat

50. Vähähiilisyys ja kiertotalous huomioidaan kaupungin hankinnoissa
Tyyppi
Toiminnallinen

Mittayksikkö
%

Tavoitearvo
15,00

Tavoiteajankohta
01.01.2030

Viimeksi päivitetty
17.12.2024

Edellinen
Seuraava
footer-logo

© Jyväskylän kaupunki 2025.

Tekninen toteutus Forward Forever Oy.

Jyväskylän resurssiviisaustyö / Jyväskylän kaupunkistrategia

Saavutettavuus / Tietosuoja / Sivukartta